Zoeken
 Zoeken
Geef borstprotheses een tweede leven
Linda de Keijzer - 06-02-2017 08:51
In Suriname en Irak/Koerdistan vullen veel vrouwen na een borstamputatie hun bh's met watten, washandjes of sokken. Een borstprothese kost er ongeveer 200 euro, wat voor heel veel vrouwen een maandinkomen is.
Nederlandse vrouwen daarentegen mogen van hun verzekeraar elke twee jaar een nieuwe prothese laten aanmeten. Het oude exemplaar belandt meestal in de kast of vuilnisbak. Dat is jammer want de vrouwen in Suriname en Irak zouden graag deze protheses ontvangen.

Oproep

Daarom roepen we vrouwen op hun niet meer gebruikte protheses een tweede leven te geven in Irak en Suriname. Dit doen we samen met de borstkankervereniging (BVN). We vragen vrouwen hun niet meer gebruikte protheses in te leveren bij één van de POC’s of inloophuizen. Rond 1 april (geen grap) worden ze daar opgehaald.

Negen april zullen de protheses tijdens de jubileum modeshow van het Adamas Inloophuis overhandigt worden aan Carmelita Haynes van http://mammaecarebodyandmind.com/home/ Een stichting die werkzaam is Suriname en aan Goli Adurahman van het Pena Centrum http://penacenter.com/

Vragen ? Opmerkingen ? Suggesties? Neem dan contact op met Lily Nieuwenhuizen via info@bya-advies.nl.

Agenda

Nieuws

03-07-2017Nieuwe start de Gele Linde
Inloophuis de Gele Linde gaat samen met TOM in de ... Lees meer
06-02-2017Geef borstprotheses een tweede leven
Lees meer
17-10-2016Pallialiefje
Symbool voor liefdevolle palliatieve zorg Lees meer